vineri, august 07, 2009

Prezent=trecut presarat cu amintiri?



Simt ca m`am indepartat de la misiunea mea cu post`ul anterior...mi`am propus sa vorbesc despre "cicluri"..in ce masura trecutul ne afecteaza prezentul? Stim oare cand sa inchidem usa?
Intotdeauna este bine de stiut cand anume se termina o etapa din viata.Daca insisti a te mentine in ea dincolo de timpul rezonabil,iti vei pierde simtul si bucuria a ceea ce se afla in afara ei.

Inchide cicluri, sau usi, sau capitole.Important este sa le poti inchide si sa lasi in urma momente al
e vietii,momente care se incheie. Poti petrece mult timp din prezentul tau scufundandu`te in "De ce?"-uri,in a revedea caseta si a incerca sa intelegi cum si pentru ce motiv s`au intamplat cuutare si cutare lucruri.Dar te vei consuma fara rost,caci in viata eu,tu,prietenii,fii,fratii tai,noi toti,ne indreptam inevitabil catre a inchide capitole,catre a da pagina,a termina etape sau momente din viata si de a merge inainte.
Nu ne putem afla in prezent ducand dorul trecutului,nici macar intrebandu`ne :"De ce ?".Ceea ce s`a intamplat,s`a intamplat si trebuie sa te indepartezi de trecut,sa te eliberezi,sa te desprinzi. Nu putem fi copii eterni,nici adolescenti
intarziati.Nu putem pastra legaturi cu cei care nu vor sa pastreze legaturi cu noi.
Scimbarile externe pot simboliza procese interioare de evolutie.In viata,nimeni nu joaca cu cartile insemnate,asa ca trebuie sa inveti sa pierzi sau sa castigi.Faptele t
rec si trebuie lasate sa treaca.De aceea,cateodata este atat de important sa distrugi amintiri,sa faci un cadou,sa iti schimbi casa,sa rupi hartiile sau sa arunci poze.
Trecutul a trecut,nu astept
a sa ti`l dea nimeni inapoi.Nu te astepta sa te recunoasca nimeni,nu astepta ca vreodata cineva sa isi dea seama cine ai fost.Lasa deoparte resentimentul,incapatanarea de a derula "filmul tau",ii va face rau sufletului si mintii tale,te va invenina si te va amari.
Viata nu se afla decat inainte,niciodata inapoi.Daca treci prin viata lasand usi deschise pentru
orice eventualitate,niciodata nu te vei putea desprinde de trecut si nu te vei putea bucura de ziua de astazi.Daca le poti infrunta chiar acum,fa`o,daca nu,inchide capitole!!!Spune`ti tie insusti ca nu le mai vrei inapoi!Dar nu din mandrie sau din orgoliu,ci pentru ca TU nu mai faci parte din acel loc,din acea inima,din acea incapere,din acea casa,din acel birou,din acea meserie. Tu insuti nu mai esti cel de acum doua zile,sau trei luni,sau un an. Prin urmare nu exista nimic catre care sa te intorci.Inchide usa,da pagina,inchide ciclul.
Nici tu nu vei mai fi acela
si,nici mediul la care vrei sa te intorci nu va mai fi acelasi,pentru ca nimic nu ramane imobil sau static in viata.Pentru sanantatea ta mintala si sufleteasca,desprinde`te de ceea ce nu mai face parte din viata ta .
Adu`ti aminte ca nimeni si nimic nu este indispensabil.Nimeni si nimic nu iti este vital pentru a trai,pe
ntru ca atunci cand ai venit pe lume,ai venit singur!Este,asadar,obisnuit sa traiesti cu tine insuti,si este o indatorire personala sa inveti sa traiesti singur,fara acea apropiere umana sau fizica,de care astazi iti vine atat de greu sa te desparti.Adu`ti aminte ca nimeni si nimic nu este indispensabil,este doar rutina,obicei,nevoie.

"Petiţie pentru reintroducerea afişării grilelor cu variante de răspunsuri în cadrul Universităţii Spiru Haret"


cautand petitia dedicata colectarii de semnaturi pentru reintoarcea ursuletzului Baloo la familia care l`a crescut...iata peste ce am dat

"Petiţie pentru reintroducerea afişării grilelor cu variante de răspunsuri în cadrul Universităţii Spiru Haret"...

nu`mi vine sa cred pana unde merge tot circul asta. nu toti oamenii care au terminat o facultate au avut rezultatele dinainte...petitia asta e o rusine..e ca si cum ai recunoaste : "DA...nu`s in stare sa rezolv subiectele,nu`s in stare sa termin facultatea asta prin forte proprii..." ce se intampla insa cu cei care tremina o facultate din cadrul "onorabilei" Universitati? ajung fericitii posesori ai diplomei de absolvire(insemnata pe spate cu o nota destul de frumoasa ) si mai departe ajung PROFESORI..da,profesori...sunt acei profesori care nu stiu mai multe decat elevul care sta cuminte in banca...elevii nu au insa puterea sa schimbe lucrurile si sunt nevoiti sa isi asculte profesorul...si nu le ramane altceva de facut decat sa chicoteasca in banca despre "perlele profului". ce se intampla insa cand elevul trebuie sa sustina examenul de bacalaureat??? acesta alearga in stanga si in dreapta disperat dupa meditatii pentru ca proful de la clasa a terminat "Spiru`" si nu stie prea multe...asa ajungem noi elevii sa cheltuim o multime de bani pe meditatzii s.a.m.d...pentru ca profesorii nostri...au ajuns profesori cersind printr`o rusinoasa petitie..reafisarea grilelor. rusinica...de 3 ori RUSINICA!!! v`ati cam facut de ras cu aceasta petitie ,stimabililor...si cand ma gandesc ca e semnata de aproape 13.000 de idiotzi...d`oh...